07 v novém roce o rok více

Táák, od nového roku , po vánoční a novoroční přestávce, díky vlídné zimě stavíme stále dál. Děláme kostru příček, které budou vyplněné dusanou hlínou. Mňamka je mnoho špeků - občas předěláváme dlaby po tesařích, z různých důvodů - rozšíření dveří, lepší kotvění ve stropu, lomené oblouky :) a tak..zatím stále čistá práce, ale šroubky už jsou nutné :) Našli jsme však dobrý levný zdroj firma Grandax Liberec.

2014 stavba domečku

Spodním patrem se bavíme až do konce února a horní patrem - tedy hrubou podlahou začínáme v březnu. Mezitím poptáváme TZB (tedy topení, větrání, vodu, kanalizaci a elektro) a izolaci do krovu a podlah (převážně steico), kolem oken (konopí) a nějaké dřevo (palubky, osb), zadáváme okna, dveře - firma Albo a řešíme hypotéku....Taktéž jsme nuceni měnit projekt z důvodu špatné výšky příček v oknech. Okna bychom raději celkově dali příště výše, ale to už lze měnit dost blbě, dále díky ceně lehce měníme skladbu podlah a umístění parobrzdy.

Taktéž řešíme i detailní návrh interiéru, vč. kuchyně a koupelen (kvůli spotřebičům a vybavením a všem sítím).

no a taková smutná zprávička, že dobrá duše babička Liduška, u které mohli přebývati naši pomocníci za slušnou cenu dostala asi mrtvičku, takže již ubytování u ní zkončilo, nejspíš nadobro..Byli jsme tedy nuceni najít jinou vstřícnou duši a snad jsme ji našli, vč. domácích vajíček :) paní z Trafostanice :) mj.majitelka mobilhauzu (za stovku) a ubytovny na křižovatce (za 250-150!)!

A našim kamarádům za babiččino "záchranu" byť možná na krátko moc děkujeme..byli jste zde ve správnou chvíli.Taktéž, že jste nás vytáhli na výlet do zdejšího okolí!!!

2014.01 výlet na Stříbrník

Samozřejmě náš život zde jde svým tempem a snad se na časy blýská:)Takže Křižanovské story jede dáál :)

2014 Život v Křižanech

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

01 Přírodní zahrada u Šibíků v Křižanech

21 Domeček - odkaz na alba

10 na sklonku léta